Nederlands

Elkaar ontmoeten in de wijk Soestdijk: Hoe zorgen we voor elkaar in ons mooie Soest?

“Het mogelijk maken om elkaar te ontmoeten in de wijk”. In de nieuwe visie sociaal domein die door de gemeente Soest in 2023 is vastgesteld is dit één van de doelstellingen. In dat kader heeft Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) in samenwerking met tennisvereniging LTC Soestdijk een projectaanvraag ingediend om hierin een rol te vervullen. Met ingang van 1 september 2024 is Hester Cloo als projectleider aangesteld om te onderzoeken op welke manier het oude Paviljoen op het tennispark van LTC Soestdijk getransformeerd kan worden tot een plek voor alle buurtbewoners in de wijken Soestdijk en ‘t Hart.

Hester heeft tot zeer onlangs 15 jaar lang haar Soester Health Club in het paviljoen gehad. Zij kent deze prachtige locatie als geen ander en weet wat de mogelijkheden zijn. En die zijn legio, want laat je fantasie maar gaan en droom eens mee wat hier allemaal kan; Yoga en Pilates voor diverse doelgroepen, ouder- en kind activiteiten, informatie over sport, cultuur en welzijn, samenkomen voor koffie, eten, samen koken, cursussen volgen, gespreksavonden, wandelclub, gezelschapsspellen spelen en een werk- en/of lees-plek. En ongetwijfeld nog veel meer. Om het Paviljoen daadwerkelijk voor álle buurtbewoners toegankelijk te maken, wordt op dinsdag 5 november van 19.30 - 21.30 uur in het clubhuis van LTC Soestdijk aan de Schrikslaan 3 een informatie- en meedenkavond georganiseerd. Meld je je via het onderstaande e-mailadres aan? Dan hebben wij een idee hoeveel wijkbewoners er komen.

Om een idee te krijgen van alle wensen hebben we een enquête gemaakt. De enquête is anoniem en kost slechts 2 minuten tijd om in te vullen. Klik hier om naar de enquete te gaan. 

Wil je actief meedenken met en misschien wel meewerken aan dit mooie project wijkgericht ontmoeten Soestdijk’? Dan ben je meer dan welkom. Stuur je mail aan: hester.cloo@swos.nl. Heel leuk als je 5 november a.s. komt!

Nieuwsoverzicht